Кремъл разположи летящи радари и изтребители за завоюване на въздушно

...
 Кремъл разположи летящи радари и изтребители за завоюване на въздушно
Коментари Харесай

Подготовка за голям конфликт, започващ от Сирия?

 Кремъл разположи летящи радари и изтребители за завоюване на въздушно предимство в Сирия, с цел да се опълчи на американската авиация (и израелската)
**** Военният министър Шойгу посети изненадващо Дамаск и инспектира съветските елементи

Изглежда тези дни криещото се от обществеността военно опълчване Русия-САЩ в Близкия Изток и Сирия внезапно подскочи – до степен да стане очевидно и разшири до същинска война. 
Защото съгласно мен установяването на зони на деескалация е фактическо начало на подялбата на Сирия. Явно всички си задават тези въпроси, тъй като през днешния ден на договарянията в Астана ръководителят на съветската делегация Александър Лаврентев направи следното публично изказване:

- За нас задачата в Сирия е битката с интернационалния тероризъм, който съставлява опасност за съветските национални ползи. Още веднъж декларирам, че с това, което в този момент прави съветската страна, ние не преследваме каквито и да е стратегически цели да се укрепим в дадения регион.

От друга страна Съединени американски щати са се заели с доставки на оръжие за подкрепяните от тях сили в Сирия на стойност 600 млн. $ ( толкоз е поискано в бюджета). 

Още 900 млн. са контрактувани за заплащане и доставки до 2022 г. 

Основен и максимален снабдител е България – нашият дял е 243.3 млн. $ от изхарчените до момента за тази цел 700 млн. 

Парадоксът е, че за Кремъл сходна американска политика не е неизгодна. Поддържането на огъня на войната макар всевъзможни договаряния в Астана и Женева е оправданието за наличието и фактическото окупиране на части от Сирия, които имат изход на Средиземно море.

А щом стартира фактическа делба, стартират и по-тежките спорове сред „ огромните ” асове вместо ритането на магаретата им.

Свидетелство за това са обстоятелствата. 
-------------------------------------------
Тези дни Русия е взела незабавни ограничения, с цел да си обезпечи въздушна мощност в възможен директен спор с армията на Съединени американски щати и тази на Израел. 
-----------------------------------------

Какви са тези ограничения?

1. Прехвърлила е в Сирия четири от най-модерните си ранно-предупредителни и контролни специфични самолети - Берлиев A-50 SRDLO ( " Mainstay " ), който е оценен като най-сложния техен летящ радар в употреба. 
Това твърди доста добре осведоменият уебсайт „ Дебка (на някогашни чиновници на спецслужбите, включително и Мосад)
http://www.debka.com/…/Russian-Syrian-airborne-radar-covers…

2. Самолетите са основани в съветската военно-въздушна база " Хмеймим " в провинция Латакия, Сирия и посредством радарите си са в положение да надничат на към 600 км далеко – което обгръща източната част на Средиземно море, територията на Израел и тези, следени от кюрди, иракската войска и опозицията – всички поддържани от Съединени американски щати.

3. Сирийската система за противовъздушна защита към този момент е интегрирана с съветската и ще ръководи от съветски военни от съветската база.

4. На 13 септември съветският боен министър Сергей Шойку изненадващо дойде в Дамаск за среща с Башар Асад и е инспектирал съветските военни елементи. Това посещаване не беше оповестено, държеше се в загадка, само че след изявления в западни медии беше доказано публично.

5. Москва стартира за първи път от началото на войната да доставя в Сирия най-съвременния си танк - Т-90.

6. В Сирия се пребазират от Русия нови изтребители " МиГ 29 СМТ " - от най-последната им трансформация. Това са самолети, предопределени за завоюване на предимство във въздуха и са основани като отговор на американските F-18. 
Репортерът на Би-Би-Си Стив Розенберг, който е упълномощен към съветската войска в Сирия, е снимал политане на подобен аероплан от базата „ Хмеймим ”. Официално съгласно съветски медии там са пребазирани през вчерашния ден още 4 самолета към към този момент намиращите се там. 
https://twitter.com/BBCSteveR

_________________________
Обобщение:
Ислямска република не разполага с военновъздушни сили. С такива не разполага нито една враждебна на Русия формация в Сирия. 
Следователно внезапното повишаване на съветската въздушна мощност с изтребители и интегрирана противовъздушна защита цели опълчване на друга такава мощност – американската! 
_________________________



На този декор не е изненада по-нататъшното развиване на бойните дейности на сирийска територия и прегазването на необявените обществено съглашения. 
Ударите от въздуха против съдружниците на едните или другите внезапно зачестиха в последните няколко дни, както и взаимните обвинявания. 
Междувременно се появиха информация, че съветските самолети са употребявали в Сирия – до Дейр ес Зор своя «баща на всички бомби» - термобаричен заряд АВБПМ, който отстъпва по разрушителна мощност само на нуклеарното оръжие. По този мотив представител на взаимната оперативна интервенция на САЩ-Русия съобщи, че CENTCOM " няма да спекулира " за слуховете в обществените медии, добавяйки, че детайлностите за всяка връзка сред двете военни командвания са " въпрос сред Коалицията и руснаците. "

Въпреки че обединението, ръководена от Съединени американски щати, заплаши да удари всички единици на сирийската арабска войска, в случай че пресекат река Ефрат, сирийските войски и тези на „ Хизбула ” потеглиха по инсталираните съветски понтонни мостове, с цел да открият плацдарм на източния (левия) бряг на река Ефрат. До петък, 15 септември, беше изработен първия мост, а през днешния ден плацдармът е реалност.

**** **** ****
Освен боен той е и политически факт. Защото:

1. за администрацията на Доналд Тръмп той потъпква правилото, открит тъкмо преди две години от президентите Барак Обама и Владимир Путин, т.е. източния бряг на Ефрат ще е под американски боен надзор, а западния – под съветски, означават редица специалисти. 

2. макар клетвите Белият дом не реагира. Вероятно това е поради съглашението под взаимен руско-американски надзор и взаимна въздушна поддръжка да бъдат атакувани последните замъци на дихадистите Абу Камал и Майадин в Долината на Ефрат. В тях има към 10 000 джихадисти, съумели да изоставен Мосул и Ракка. 

3. «Дебка» слага по отношение на тази интервенция и няколко настоящи въпроса: 
*** коя от двете сили ще поеме отговорността за богатите петролни полета на Deir ez-Zour в този регион? Контролът върху този район, богат на нефт, е скъпа стратегическа премия за спечелилия.
**** коя от двете обединения фактически ще води борбите за Абу Камал и Майадин?
**** коя от двете сили ще поеме контрола на сирийско-иракската граница, минаваща през долината на Ефрат?

И аз мисля по този начин: че тези открити и нерешени въпроси са рецепта за идни огромни конфликти сред проруските и проамериканските сили, а евентуално и за директни «инциденти» сред армиите на двете велики сили. 

Освен това когато войната се води с непознати ръце, е горещо, само че не и взривоопасно. Взривоопасно става когато юначагите запретнат ръкави, с цел да размахват личните си тежки юмруци един против различен.



Бел.: давам две карти на почналата интервенция, която може да докара до стълкновения макар сделките. Давам и фотоси на летящите радари и опитната детонация на " бащата на бомбите ", както и фотография на р. Ефрат.



Засега липсват обществени фотоси на готовия понтонен мост, по който към този момент минават войски.

 

 

 

http://nbox.bg

Виж всички публикации от Григор Лилов-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР